Tuesday, March 10, 2015

Teluk Gadung, Dungun

masih citer balik ganu CNY ri tu....time hubby p antar kami balik ganu dia bermalam 2 mlm n sempat gak jenjalan ke pantai...ke Teluk Gadung je, btul2 depan UITM dungun....xde apa sgt kt ctu, kaklong tasneem la njoy...

 jumpa playground xnyempat2 nk turun
papa ngah cari parking dia duk bising2 dah...

 main bubble lagi
yg ni sewa rm2 je, bekas kcik....

 thaqeef xmentido.....layan je pas2 dia amik gambo....hehe

 angin pantai kuat jugek...
syok ek kaklong...
kt kedah mana nk ada pantai camni kaklong....hehe

 tok tasneem cam tingin je nk main bubble tuu...hehe
mak aku pon bukan slalu dpt amik angin pantai ni
skali skala mesti la terasa sonok kan...tambah plak tgk cucu main...

 wefie.....

 kami ber4...
kaklong tasneem kelaut daaa.....


time nk balik kaklong meraung2 xmo balik
dh ngantuk kekdahnye...huhu
xpe, len kali kita p lagi yek sayang....
 

Monday, March 9, 2015

Thaqeef balik umah tok kt gaNu

thaqeef da masuk 3 bulan, baru balik ganu....huhu....cian sgt....ye la, tunggu mama chat btul2 dr brpantang bru leh jalan jauh...ala, time kaklong tasneem dlu bleh je travel jauh2 dlm pantang kan? huk2....nk wat camana, dh kali ni berpantang kt umah sndiri....tok kt ganu bukan main la rindu nk tgk cucu baru, nk dtg pon xbleh....nsib baik gak mak aku xdtg...kan ri tu banjir besau kt kelantan....alhmdulillah, sumenye ade hikmah trsembunyi....trima kasih Allah....

ok la, citer thaqeef balik ganu ni....smnggu sblom CNY kami balik...hubby tnggal kami smnggu kt sana...so, sempat la tokmek main puas2 ngn cucu2 beliau ni...kaklong paling njoy, ye la tokmek duk melayan dia jeeeee.......sampai 2 mlm brturut2 tdo ngn tokmek dia....hamboi sgt kan...hehe....tp ok la tu, kasi kaklong rapat ngn tok.....

 anak dara ni memang rajin duk sana
siram pokok2 bunga tok
bagi mkn ayam2 tok
itu le hari2 aktiviti dia
outdoor gitu kan....kt umah sndiri asyik trkurung jek...huhu




 tokmek tasneem n thaqeef memang suka cucuk tanam
keliling umah xde tanah 0....mcm2 tanamnye
dh la minat ngn bunga
mcm2 jenis pokok bunga dia tanam....
kami balik rembat jgk la pokok bunga balik tanam kt umah sndiri...hehu
mak aku plak nyokong, so mcm2 jenis pokok bunga nk sdekah
tp bnyak2 xmuat bonet....waaaa

 citer apa la 2 badek ni duk ralit sgt

 alahai....nampak sweet la kaklong ngn thaqeef....hehe
 thaqeef susah nk tdo ckit kt sana ptg2...hangat...da biasa tdo lam ekon...haha, blagak ek thaqeef
umah tok umah kayu, so siang2 sgt panas n mlm2 sgt sojukkkk....huhu
thaqeef mula2 dapat meniarap sndiri pon kt umah tokmek la...
so kjenye meniarap je ler....gud boy kan thaqeef....

bnyak lagi citer kt ganu ni....nti sambung lagi k.... 
 

Saturday, March 7, 2015

Thaqeef ke Pantai Merdeka...

ok, nak sambung hapdet n3 yg dh basi....xpe la, basi pon basi laaa....
al-kisah hari Ahad slepas pegi Bukit Bendera ri tu {citer kt cni}, mber2 hubby yg pegi skali Bukit Bendera jgak yg ajk p Pantai Merdeka....diorang ajak mkn mee udang kt Pulau Sayak, dlm kul 3 lebih kami p, stengah jam gak la nk sampai dr Ambangan Height ni....smpai je diorg sume dh ada n siap oder dh....dlm 5 mnit trus smpai mee udang aku dlu....huhu....dh la smpai lambat, leh mkn dlu plak tu...rzeki kan...hehu....elok je siap mkn thaqeef pon ek ek nk susu, so masuk surau kasi nenen puas2 skali ngn solat asar....lepas2 settle sume tu bru la kitorg p Pantai Merdeka......klu kaklong tasneem dlu umur 3 bulan pertama kali p Pantai Merdeka ni....dlu takut ckit nk bwak kaklong p jenjalan, maklum la xde pngalaman bagai...tp skrg thaqeef umur 2 bulan dh sampai Pantai Merdeka...try n error kan.... elok je smpai thaqeef melena, hangkut je letak dlm stroller....yg paling happy mesti la kaklong tasneem....ramai org, ramai bebudak, bnyak playpark, bnyak maianan....hoooo....memang kena sgt la bawak anak2 dtg cni wei....jom tepek gambo je ler.....

 kaklong nk main bubble...sewa rm3 ajo...







 sonok mama tgk kaklong happy....enjoy sgt dia...
ye la, lama x bawak p jenjalan camni kan
mama duk berpantang, nk p camana....huhu

 thaqeef bagi ruang....fuhh
gud boy sgt ^_^

 sampai ats kpala buih sabun...layan je la...

 ok ,gud boy da bngun time ni
aku cuak takut dia lapar...
tp nampak cam thaqeef pon njoy jek...hehe
lagipon dh nk balik ni...

amik gambo le dlu ngn gud boy pastu ajak kaklong balik....sgt behave kaklong pon xde ngamuk2
so, puas hati klu tiap kali outing sume smooth je kan.....
pasni bleh le dtg lagi kan papa...heeee

 
 

Tuesday, March 3, 2015

besday hubby yg ke-32

sedeyyy...paling tragis....smpai skrg aku masih rasa bersalah ngn hubby....sebabnyeee.....aku lupa besday dia weyyy....kejamnye rasa....besday aku dpt hadiah bagai, besday dia jgnkan kata hadiah, ucapan pon xsmpai pada waktu spatutnye....huk2

nape sampai jadi cenggitu...besday hubby 8 februari rit u...hari ahad, sabtu sbelom tu ptg kami outing p giant...saje la nk bwak tasneem p main playground indoor kt giant tu....kbetulan gak aku nk beli pelembab muka kt guardian...so senang g situ je la....balik umah aku jadi letih yg amat, mandikan thaqeef...mandikan tasneem...tasneem xnak mandi ngn papa dia, camana pon nk ngn aku jgk....tu yg letih, then siapkan mkn mlm....pastu terus ajak hubby tdo lpas ank2 dh lena....hubby aku ade tegur katanye aku lupa something....tp aku boley sengih je wey...trus tdo lpas salam ngn dia....waaaaaa.....kejam....aku btuL2 xingat....hubby xkata apa pon...pagi esok aku bngun cam biasa, xsedar lagi besday hubby....mandikan thaqeef, siapkan break1st, layan tasneem...smpai la hubby bawak tasneem g kedai naik motor....aku cek fb kt henpon....Allah....xtau la camana nk ckap perasaan masa tu, xpenah aku lupa tarikh penting tu sbelom ni....hubby balik je aku trus tarik tgn dia cium n ucap besday n mintak hampun....dh jadi budak kecik nangis teresak2....huhu....nampak mcm aku xhargai dia kan? Allah....rasa bersalah....sebab dia suami yg baik, bertanggungjawab, xpenah cakap kasar ngn aku, xpenah cubit aku, slalu buat kejutan utk aku, slalu tlg buat kje umah, slalu itu, slalu ini.....tp nape aku boley lupa??

petang tu cam biasa balik umah MIL...time nk balik umah smula kami singgah kedai kek, aku la yg beriya sgt nk beli kek...dia rilek je....ckit pon xterasa hati ngn aku...katanye dia paham aku penat jaga anak2 smpai lupa besday dia....Allah...
w/pon aku tahu hubby bukan la suka sgt mkn kek...aku beli jgk...er, wat syarat kan....nk surprise bagai xleh dh...kek plak xdak pilihan weh...uduh n xsedap...waaaa....sori syg...tp hubby tetap amik hati aku katanye comey kek aku beli =(


w/apa pon....SELAMAT HARI LAHIR YG KE 32 SAYANG (8 FEB 2015) SMOGA ABG SNTIASA DIBERKATI ALLAH....

 

Monday, March 2, 2015

Bukit Bendera

hoho...al-kisah 10 januari ri tu, hari sabtu...genap aku 60 hari berpantang...er, xde la pantang sgt, biasa2 je...gigih aku p panjat Bukit Bendera nu...huuu.... mulanye aku wassap en. suami hari jumaat sbelom tu saje ajak jenjalan....tp xnk p shoping mall bagai...en.suami suh aku decide...ikutkan nk p amik angin pantai je....tp xtau nk p mana weh...last2 pagi sabtu hubby aku ajak p Bukit Bendera, eh spontan je aku stuju...cam lupa skjap ada baby kecik...lantok le, janji leh jenjalan....ngeeee


siap ajak member skali...p 3 buah kreta gak la....elok je smpai sana dah t/hari...konpem2 la matahari terpacak ats kpala weh...aku dh risau sbenarnye takut thaqeef meraung...huhu...memang btul la, bukan stakat thaqeef tp skali ngn kakak dia meraung....time naik ok lagi...smpai ats sana memasing ngantuk kekdahnye....sabau je la....tp masih lagi dlm kawalan la....n sempat jugek bargambo bagai....hehe


 mood ok lagi time ni, bru smpai atas...
tp panas hokey...huuuu

 ini round2...bape hinggit ntah naik keta ni....hampun
tasneem n thaqeef bru lepas melalak...masing2 ngantuk....kesian

 time ni nk turun dah...
hari dah redup, thaqeef pon dh lena....
bergambo je la...

 kakLong tasneem pon dh ok w/ponmuka ngantuk
tp dia behave je smpai naik train trun bawah

 thaqeef lena smpai bawah xsedar apa dah...fuhh!

 mampu lagi piss yaww....

 layan je tasneem...haha...cam terpaksa kan...

 ok dh smpai bawah...

 berjaya gak p jenjalan....haha
o, lupa la harga tiket naik train...hampun lagi...

 jom balik =)


 w/pon penat ckit tp aku puas hati dpt p jenjalan....bape bulan dh terperap kt umah, boring yg hamat.... kesian tasneem n thaqeef kena heret naik ats sana....apa yg bez kt ats sana ek? ada muzium burung hantu, tp kami xmasuk pon....pastu tgk pemandangan Penang je la dr atas....ats sana ada surau bagai la...ramai je yg bawak baby kecik panjat ats sana...bawak mak naik krusi roda pon ada...so, xde la segan sgt aku kelet thaqeef daki Bukit Bendera kannn...lpas ni myb tnggu thaqeef besar plak la nk p mendaki pon....cam serik je nk bawak baby p sana lagi....haha

 

Sunday, March 1, 2015

1st step of Thaqeef...

Adik tasneem ni mcm laju ckit dr kakak dia....alhmdulillah, ok la tu...lagipon dia boy kan....tp bukan niat nk banding2kan thaqeef ngn kakak dia....juz nk lekatkan memori kt cni....masuk 3 bulan 4 hari thaqeef dh boley meniarap...so, skrg gigih la mama dia ni tiap kali nk pakaikan diapers...asyik la nk memusing ajo, apo kelas duk melentang kennn....huk2

Alhamdulillah jgk thaqeef sgt aktif....kuat nau mnyembang skrg, gelak smpai tersedak2....hehe

Nah la, tempek gambo ajo la....

1st time thaqeef telangkup sndiri....so aku ngn cpat2 nk snap pic dia...sudahnye kelabu gambo ni...hehu, camtu pon ado....ngeeee

Haaa...ni kaklong dio....1st time telangkup sndiri gak ni, mampu tersengih....heeee

Sayang uols anak2 syurga mama...muuuaahhhhsss
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...