Monday, September 30, 2013

Cara simpan buah kelapa

Hehe....ri ni aku nk kongsi cara aku simpan buah kelapa....ok, aku yakin ramai yg guna santan segera kan....?santan kotak o santan peket o myb jgk guna susu je klu nk masak yg berlemak2 kan.... Aku dlu pon pengguna santan segera gak mula2 kawen dlu....tp xtau la, aku masak ape pon guna santan sgera xsedap lak rasanye....atau mungkin tgn aku yg keras xpandai nk guna santan sgera tuh....huhu....sedey....padahal itu ler yg memudahkan kje kt dapur kannnn....tp siyes, aku memang masakkan aku xkan menjadi guna santan kotak o santan peket..... So, hubby aku akn slalu beli kelapa parut klu aku nk masak yg bersantan2 ni....agak leceh ok....

So, solusinye kami beli la mesin parut kelapa....aku dh biasa guna kt umah mak aku dlu2.... Stakat jari-jemari luka berdarah 2 3 kali tu dah bese dh....tp xpenah serik ok memarut kelapa guna mesin.... Begitu jgk la ngn kt umah aku ni sndiri, ade la jgk 2 3 kali terluka kena mesin, alah bisa tegar bese...eh, btul ke?huhu..... So, skrg tinggal hubby aku beli buah kelapa je la....guna santan segar lebih afdal bagi aku yg xbape nk reti memasak ni....huuuuuu.....

Tp stakat masak lauk utk 2 org makan aku ngn hubby je, xkan habis sbiji kelapa utk amik santan kan....klu yg bese beli kelapa kt pasar, paling kurang guna sebelah kelapa je utk skali masak....so, yg sebelah lagi aku simpan camana? Haaa....ini yg aku nk kongsikan ngn uols cara aku simpan.....cara aku la....kot2 uols ade lagi cara yg lbih praktikal leh la kongsi idea gak ngn aku....coz aku memang pengguna tegar santan segar....hehe

Ni mesin kelapa aku
Nampak x berus sabut tu?
Aku guna utk bersihkan mesin stiap kali lpas guna
So, mesin ni sntiasa bersih time nk guna
Klu kita bersihkan time nk guna je, nti mata mesin tu cepat tumpul...
Mak aku yg cakap.....heeee

Ok, ni la cara aku simpan kelapa yg lebih
Taruk air kt dlm tu then ltak je ats bekas 
Pastu simpan camtu je dlm esbok
Xpe nmpak open pon, buah klapa kan xberbau
N klapa akn tahan lama klu taruk air camtu
Amik santan nti pon xde masam2...
Siyes, aku dh lama praktikkan cara ni
Cara ni mak aku yg ajar....
Klu xtaruk air, nti klapa akn kering

Aku simpan camni je dlm esbok
So, klu nk guna santan amik n mesin je la
Pastu perah santan
Memang segar dr ladang...hehe

Ni buah kelapa amik kt umah mak aku
Balik raya ri tu lagi ni
Ade lagi ballance 4 biji
Time balik ganu mesti wat balik bekal buah klapa
Buah klapa yg mak aku tanam besar2 tau
Sbiji klapa aku boleh guna santan utk 4 kali masakkan 
So, ngn cara yg aku praktikkan alhmdllah boleh mkn santan segar
Utk memasak.....
Oh ya, utk pastikan buah klapa yg blom dibelah tahan lama
Pastikan jgk uols letak buah ngn cara yg btul
Mcm dlm pic ats ni...yg ade kulit ckit ltak mngadap ke ats
Supaya buah xcepat rosak/busuk....
Paham ke idok?ngeeeee

1 perkara lagi aku jenis xreti nk simpan santan segera yg dah diperah siap2 dlm esbok
Klu kuarkan mesti jadi ketul2
Pastu bila masak dh jadi mcm pecah santan....cair je......huhu
Slalu camtu time dlu2 tau....
Tp skrg tidak lagi =)
Aku pon bukan tiap2 mnggu buat masakan bersantan
Kna jaga ksihatan family jgk kannnn....

Ok, ini adalah gambaran sbenar esbok aku
Sntiasa penuh....w/pon dh kemas bnyak kali....
Ye, aku tahu sakit mata
Tu yg rasa nk request peti besar ckit tu....haha....gediks
Ni balik dr econsave kmaren xsempat nk kemas elok2
Hari mnggu camtu la, sume main campak je....
Kejar masa sngguh2
Pastu bila masuk hari isnin baru la start kje....
Kje2 surirumahtangga.....




1 tahun 4 bulan...

Spatutnye mnggu lepas date p KK, tp papa ade kursus so pospon mnggu ni.... Jadinye pagi kemaren siap awal2 pegi KK utk timbang cik tasneem....pegi dlm kul 10, 11.30 siap....tasneem dh 10kg, tepat2....follow da chart...gud gurl gitu...hehe.... Kmaren berhari raya ckit, haha....mama n tasneem berbaju kurung...lama plak rasanye xberbaju kurung ayu2 time kuar...hehe....so, kmaren w/pon hujan gigih mama pakaikan kurung kt tasneem....bila lagi nk pakai kan? Nti dh xmuat, xleh pakai lak....

Gediks sbelum kuar umah...heee
Jgn marah coz stiap n3 xleh lari ngn pic tasneem
Kali ni mama nk mnyelit....huhu

Setle je kt KK terus p econsave, beli stok buahan n keperluan dapur....then, p tgk rumah....ngeee... Rumah skrg sgt mahal looo.... So, apa yg mampu kami rembat saja laaa.... Rumah semi-d je, tp alhamdllah....itu pon sudah ok.... Xsabar aku nk join aktiviti susun-atur cam uols tau....huuuu.... Sbelum ni xbernafsu sgt nk susun-atur umah coz mnyewa aje kan.... Pasni insyallah, doakan moga ade rzeki utk kami miliki rumah sndiri....ameeennnn...aku dh boleh start berangan2 ni....jahit langsir, playroom tasneem, bilik jahit mama, bla bla bla...




Sunday, September 29, 2013

Tengok bot...

Ok, mcm bese hari sabtu kmaren balik umah MIL kt sedaka, yan....dh lewat balik pon dlm kul 3 ptg... Pastu smpai papa bawak kami p pulau Bunting, merempit 3 branak....huhu.... Dh lama x p pulau tu, baru skali p dulu time sbelom pegnent...n ni 2nd time la p ngn tasneem.... Pegi round2 je tgk org mancing.... Lagipon cuaca cam nk ujan, mendung2 je....takut xsempat nk balik umah w/pon xjauh mana pon ngn umah MIL.... Tasneem mula2 naik motor bukan main syok dia...tp lama2 melayu matanye, huhu....pedih kot kena angin...haha....cian ank mama....

Time nk balik papa bawak p singgah kt sungai dulang....tgk bot tokwan tasneem.... Ok, my FIL ade 3 biji bot utk bawak kaki pancing.... Kmaren bot xjalan, eh bukan kmaren je...dh 2 3 hari kot xjalan coz ujan n laut bergelombang...so, bot berehat sajolah....









Sonok tgk pemandangan dekat2 waktu senja...
Dh lama jgk aku xdtg cni
Tasneem plak cbuk nk berlarian
Xleh la nk berlarian nak oi...karang jatuh bawah camano?
Skali-skala dtg cni tenang jiwo mak....

Ok, pendek gak n3
Nk p KK timbang cik tasneem
Stahun 4 bulan sudaaaaaa....

Friday, September 27, 2013

Bird....

Jiran depan umah aku ni suka burung....ade la bela 2 ekor burung tekukur kot dlm sangkar kt luar umah tu.... Pastu dia slalu gak bagi mkn burung2 merpati yg ntah dr mana dtgnye...so, depan umah aku akn slalu ade burung2 merpati... Tasneem suka sgt tgk burung....kuar umah je cari bed bed...dlm bahasa kita bird la....klu nampak burng merpati bnyak duk landing ats kabel letrik, wah lagi syok dia siap jerit2....ada la dlm 20 ekor kot burung2 tu...mau x syok cik tasneem aku, xpenah tgk kan bnyak2.... Klu burung2 tu duk mkn depan umah dh mcm obersea plak rasa....haha....skali sergah, sume terbang....

Ri ni xnampak plak jiran aku bagi merpati2 ni mkn...
So aku tabur beras ckit nk kasi tasneem tgk burung...
Xsmpat nk snap time bnyak2 tdi...tnggal ckit baru aku masuk umah cari ipad nk snap
Tgk cik tasneem, kasut pon xpkai....huhu, xjumpa cari sbnarnye...dia sndiri yg wat main
Taruk mana ntah.....so, main la kt luar tanpa kasut....

Err....xde pe nk story ri ni....tiba2 lak citer pasal burung merpati....haha
Ok la tu, salah 1 aktiviti outdoor tasneem....
Esk weekend.....happy weekend sume yek.....daa


    

Wednesday, September 25, 2013

Sand castle

Aku tingin sgt nk bawak tasneem main pasir kt pantai...dh lama dh keinginan tu...huhu....n aku pon nk join sama main pasir ngn tasneem....bila la agaknye ek? Hmm...tnggu tasneem 2 tahun ke ats ok la kot....tp klu tasneem main pasir skrg pon aku xhalang, aku akan perati je apa yg dia akn buat bila dpt main ngn pasir....bagi dia pegang, bagi dia rasa struktur pasir..... Lain plak ngn hubby aku, siang2 lagi dh mnjerit xkasi ank main...kotor katanye....huhu


Aku baca buku ni....


tgk yg no.96 tu...
Lagi berkobar2 aku nk bawak tasneem main pasir kt pantai
Tp xde la smpai tahap meroyan lagi...hehe
Nk tnggu tasneem besar ckit nk ajak hubby p mandi laut n main pasir kt pantai


Pic ni dh lama....lpas raya baru ni kot...
2 3 hari lpas balik dr ganu....
Rumah aku umah taman, w/pon corner lot
Tetap xde bahagian tanah utk tasneem main....
Nampak x pasu plastik yg kosong kt tepi tu?
Yup, dr situ la pasir yg tasneem main tu....dia sndiri yg curah tanah
Pasu bunga plastik tu dlu2 aku kononye nk mnanam pokok bunga isi masa lapang
Last2 pokok bunga sume mati, tinggal pasu je duk tepi pagar...
Tu yg jadi mainan tasneem tu...huuuu


Papa dh marah tasneem time ni
Main kotor katanye...
Tp aku rilek je...ala, bagi la can tasneem main jap
Bukan lama pon, 10 mnit je kot
Pastu trus bawak tasneem masuk dlm n bersiram.....

Klu tasneem main kt luar aku bagi dia kebebasan....
Buat la apa pon, nk main apa pon...mama monitor jek...
Tp klu btul2 main yg kotor cth: air longkang, memang aku mnjerit jgk la
Kang dpt pnyakit, naya tasneem aku....
Budak baru nk blajar kan, sonok tgk dia happy....
Tp trkilan ckit je xleh bawak tasneem g playground ptg2, jauh la nak oi...
Huhu...



 

Tuesday, September 24, 2013

Miss him very much...

Asal hubby kursus je, merindu....kursus je, merinduuu....haruslah....nk merindu sape lagi....2 mlm dh tido ngn tasneem je, tasneem pon sblom tido asyik la tergolek kt tempat papa dia tido....ye mama tahu, tasneem pon merindu jgk kannnn....xpe2, mlm ni papa balik...insyallah pagi esk smpai la....pastu esk n luse papa cuti.... Erk, hopefully dpt ganti p pantai merdeka coz p mnggu lpas tasneem xleh nk berlarian kannnn....klu papa larat kita p ek....


My kesayangan dunia akhirat


Monday, September 23, 2013

Hepy bezday to me

23 september 2013.... Alhamdulillah, genap la umur aku 30 tahun....hehe...xde secret2nye umur, bangga lg ade ^_^  eh, xde la bangga tp bersyukur sgt2 aku masih dipanjangkan usia smpai 30 tahun ni....alhmdllah, trima kasih ya Allah.... Bnyak sgt nikmat yg Kau bagi, bukan stakat umur...tp suami yg brtanggungjawab, anak yg membahagiakan....terlalu bnyak ya Allah....

My cake...
Sbenarnye aku request juz slice of cheesecake je
Tingin cheesecake hoi...lama xpekena kan...
Tp cheesecake pon dpt 1 slice, kek kt ats ni pon dpt gak..
Alhamdulillah....syukur...
Trima kasih sgt2 kt mr.hubby terchintaaa....loved ketat2....

Hadiah? Em, aku xmengharap pon....tp klu dpt memang aku xtolak...heeee
Hubby bagi choice kt aku nk henpon ke nk ipad?
Aku tnye ipad mahal x? Ceh....menjawab ngn soklan....tp hubby aku pehemmmm...
Pastu bg choice lagi...nk ipad samsung ke ipad apple?
Erk...aku diam je sambil renyeh2...haha....
Ok, ipad apple.....bagi choice lagiiiiiii.....
Nk yg wifi saje ke @ wifi + celular...?
Ok, kali ni aku jawab jujur....wifi sje udah la yang.....cukup la tu....
Itu pon dh bersyukur sesgt....alhamdllah.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dapat la benda alah ni 1 sbg bezday present aku yg ke 30
Trima kasih bang.....
Awal aku dpt ni, hari merdeka ri tu, 31 ogos....
Mula2 p survey kt jusco penang, xpekenan...
Pastu mai tgk plak kt vilage mall sg.petani...
Igtkan hubby aku juz nk tgk2 je....skali nah...hepy bezday ^_^
Oh, terharuuu.....

Dan sejak tu jgk aku dpt hapdet blog ni hari2....
Klu cuti pon, hari mnggu je xsempat nk hapdet....
Sonok k, aku boley terjah blog uols anytime....
Ngah nenen kt tasneem pon boley up n3....oh, bahagia......
Ok la xde celular pon, skurang2nye klu p mana2 aku boley la tumpu kt ank
Bukan ngadap benda alah ni je kan....
Klu nk bertenet, aktif di rumah sndiri sahajo laaaaa......gitu kan.....

Syukur dh menjejak 30-an.....





Sunday, September 22, 2013

Aktif

Sbelom raya ri tu rmai jgk yg send msg kt aku tnye amik upah menjahit lg ke x...tp aku dh reply n gtau xamik upah smntara ni...lpas raya pon masih ade yg bertanye...aku mintak maaf sesgt coz masih xbrani nk amik tempahan mnjahit...takut kelaut sumenye...skrg aku ngah blajar utk uruskan masa ngn bijak...baru ade ank srg kot, bz cam pak menteri je lagoknye...huhu....myb aku yg xtau lg nk urus masa ngn sbaik2nye.... Tp aku berterima kasih sesangt kt blog2 susun atur uols, bnyak yg aku blajar tentang uruskan masa n rumah ngn bijak...kena blajar ok, aku bukanye suri rumah yg serba serbi tahu w/pon esk usia aku melangkah masuk 30-an dh....huuuu....terasa diri smakin tua, tp jiwa ni masih berangan muda.....ngeeeee

Ok, sbenarnye aku cuba utk aktif balik dlm jahit-mnjahit ni....rasa cam nk jadi srg tailor yg berjaya n sgala2nye terurus ngn jayanye...smngat ok....ngah berkobar2 ni....

Kain sntiasa ade sbenarnye utk aku menjahit...balik umah mil kmaren dpt lg 3 pasang....kt umah ni pon dh ade....

Meh tgk aku show off ckit...

Ni kain mak aku 2 pasang, beli time dia mai cni 2 3 mnggu lpas
Trus tnggal kt aku utk dijahit....

Kain ni dh lama beli, yg kaler purple kain sari ckup utk baju aku n tasneem
Igt nk wat baju raya haji ni
Yg bunga2 tu kain cotton, igt nk wat baju tido tasneem

Ni plak kain biras aku
Lama gila dh bagi kt aku, bulan 2 ri tu kot
Huhu....hampun....

Ok, ni kain MIL aku bagi kmaren 3 pasang
Suh wat baju kurung...

Ni pon dh lama jgk kain mak chik yati aku
Suh wat blous selai, ni kain lebih wat baju kurung ank dia..

Ni ade lg spasang lama jgk dh beli
Xtau nk watpe, wat baju aku je la kot...

Em, ini yg nampak...
Kain2 perca ade lg yg aku plan nk jahit something utk tasneem
Tp masih tertunggak....huuuuu
Em, nk gtau gak meja kt ats ni baru beli kemaren...hehe, kecoh je
Hope memudahkan kje aku ckit utk potong2 kain
Ok, tahu meja ni kecik
Sesuai la kot utk ruang umah aku yg kcik 
N tanpa diganggu oleh cik tasneem yg suka menolong tu
Guna utk lipat kain pon ok gak meja ni, xde la berperang sgt ngn tasneem..heee

K, la itu sajo.....hope impian aku success...i m try my bez yaw....cayok!!


  

Friday, September 20, 2013

Thursday, September 19, 2013

Gaya Si Comel Berhari Raya 2013

Dh lama aku xjoin contest....tdi tgh duk godek2 bw aku jumpa la contest Gaya Si Comel Berhari Raya 2013 kt blog BabyIbu .....dh alang2 gambar tasneem time raya baru ni ada kan, so marilah kita memeriahkan lagi contest ni....

hadiah pon menarik tajaan YourBabyWardrobe, BabyIbu shoppe,  Untuk C Comel, n The Aura Handmade Little Trinket....

Ok, inilah banner contest
Uols nk join klik laju2 yek...

Nama penuh anak saya is Dhiya Tasneem bt. Dzul Helmi
Umur is 1 tahun 3 bulan
Tahun ni tasneem beraya rumah tok di Dungun, Terengganu
Dia sgt la teruja dpt balik kampung tok n beraya kat sana
Gambar ni tasneem ngah pikir nk mkn kuih apa
Coz depan dia tu ada mcm2 jenis kuih n biskut raya....
Sonok la tu dpt amik sndiri...
Hari raya kan, so mama n papa bagi green light kt tasneem...
Sonoknye berganda sampai xhingat dunia...hehe

W/pon raya dh lepas, tp kenangan raya tahun ni amat la bermakna buat tasneem ^_^


Wednesday, September 18, 2013

Lompat dan tikam

Dh lama xmkn kuih lompat tikam weh....dlu2 mak aku slalu buat...time2 aku skolah dlu, rasanye 10 thn lebih dh kot aku xmerasa yg mak aku buat...eh, akhir2 ni cam tingin la plak... Nk beli memang tak r... So, marilah kita buat sndiri.. Hari ini adalah percubaan pertama aku, so myb xleh nk display  lg...haha....klu menjadi aku akn buat utk kali ke-2, baru up n3 cantik punye....hehe, mngada sgt bunyinye...mintak2 la jadi...lepas kempunan jadi la...

Aku nk cilok pic kuih lompat tikam dr mr.gugel sbenarnye.....tp xreti la weh guna benda-alah ni, puas aku godek...buang masa je....nti2 la try lg.....

Ok, kuih lompat tikam aku baru lapisan bawah yg siap....nk sambung yg lapisan ats plak, cik tasneem terjaga satni tu yg aku up n3 ni....sempat ajo...hehe




Tuesday, September 17, 2013

Rambut

Em, rambut tasneem xde la panjang sgt....tp nk tocang pokok kelapa tu memang dh lepas la... Rambut depan pon dh cucuk2 mata...rasa cam nk potong ckit tp syg plak... Tasneem ni masalah dia kuat nau berpeluh tang kepala... So bila berpeluh rambut tu nampak kusut n masai...aku tersangat la xsuke...huhu... W/pon duk umah je xsuke tgk rambut ank berserabai even xpakai baju bagai pon...ngeee...dan menjadi masalah jgk bila tasneem xsuke rambut dia ditocang, disepit, dikelip, bla bla bla...stress mama....

Klu dulu2 time mula2 aku nk ngajar tasneem tocang rambut dia ok je...xkisah pon aku godek2 rambut dia...tp time tu rambut ala2 ada, stakat tocang n klip je la...skrg dh panjang ckit(ckit je la) dia plak xmo aku kacau rambut dia....adeh....camano nk buat ni....

Penah skali aku pegi parkson ri tu, hubby duk pilih2 baju dia n aku duk mngejar tasneem...salesgurl tu tegur tasneem 'hensemnye adik'....haha...ye la, tasneem pakai jeans n tshirt pastu rambut lepas camtu je....nampak cam boboi la.... Tu yg aku nk tocang rambut tasneem, xnk org salah tgk ank aku gugurl ke boboi...mls dh nk menjawab soklan laki ke pompuan ni?eh, mcm laki....huuuuu

Ni pic bulan pose ri tu
Ni baru2 wat tocang kt tasneem
Dia ok je dr umah, p majlis bukak pose kt ar-rahnu bank rakyat
Sampai la balik umah plak, xde kacau pon rambut dia tu
Time ni aku sgt suke....nampak kemas je ank mama...

Ini plak gambar ptg kmaren
Aku tocang rambut dia coz peluh2
Nk gi econsave jap beli brg basah
Tp xdan kuar umah lagi hoi....dia dh tarik itu tocang
Skali ngn pengepik rambut tu...haishh

Buat2 xtau je bila aku pandang dia ngn muka serius

Pastu wat muka comey n xbesalah
Aduyai...pasrah mama nak....
Sudahnye mama senyum je ^_^

Xpe la, nti mama ajar lagi tasneem ikat rambut ye....xsuke ank mama kusut2 tau....


      

Monday, September 16, 2013

Hari Malaysia

Slamat hari Malaysia sume.... W/pon cuti ri ni, kami duk umah je...hubby kepenatan coz mesin rumput yg dh memanjang di laman umah pagi tdi...tasneem plak baru je tdo,,camtu la time tdo dia klu papa ade kt umah...haish, mama xsuka tasneem tdo ptg2 la syg...tp nk wat camana, bukannye boley paksa2 klu dia xmo tdo even mata tu dh ngantuk sesangat...huhu....klu hari balik umah MIL xkisah sgt dia xmo tdo...ni time tdo mlm pon mesti beralih jgk nti ni klu tdo ptg2...

Ptg sabtu kmaren dlu kami ke Pantai Merdeka utk kesekian kalinye....klu mak aku xbalik ganu lagi memang plan nk picnic kt Pantai Merdeka @ ke Bukit Bendera kt Penang.... Tp mak nak balik dlu, so sume kensel...tp hari sabtu tasneem tersangat la aktifnye...aku bawak kuar umah berlari2an smpai jatuh luka lutut...papa suh masuk dlm umah, eh berlaria2an jgk dia dlm umah pon terhantuk sana-cni....sudahnye papa kata 'jom siap p pantai merdeka'....hoyey2...mama tlg jerit utk tasneem...haha

Tapi nasib tasneem la xleh nk berlarian plak kt sana coz hujan rintik2....kesian kt tasneem...pegi skejap je la cuci2 mata...ade je budak2 yg duk mandi- manda...tp kami takut tasneem demam, maklum la musim demam skrg ni payah nk kebah...hujan panas kan...

Xpe la nak, ptg ni boley berlarian kt laman ek...papa dh mesin rumput, so luas la ckit utk tasneem main2.....





Tempek pic balik dr pantai merdeka
Mengagah dlm kete je la...huhu
Time ni ngah tnggu papa belikan lauk basah (ikan n ayam)
Sian tasneem main lam kete je....huuuu

       

Sunday, September 15, 2013

Drawing Board

Hmmm...tasneem dh pandai pegang pen n pensel skrg....bukan stakat pegang sesaje je, siap melakar2 lg.... Tempat paling bez dia buat lakaran adalah atas tikar evamatik dia tuh...jenuh aku tonyoh nk kasi hilang kesan pen n pensel....dh bagi kertas, eh atas tikar lg syok la buat lakaran mama....huhu

So, hri tu ade pegi beli brg2 kt G-mart.....skali terpandang kt drawing board ni.....mcm bez je klu beli kt tasneem, apa lg aku amik la...hubby bayar....hehe.... Baru la bez tasneem duk menconteng.... Aku gantung drawing board tu kt dinding, dh jadi ala2 cikgu dh cik tasneem....mnulis sambil jerit2 mcm ajar abc kt mama dia....haha.... Klu aku xgantung abes dipijak2nye benda alah tu...dh la nipis je, maklum la rm10.90 je regenye....memadailah utk tasneem belajar pegang pen n mnulis buat masa ni.... Tingin jgk nk belikan pensel colour2 kt tasneem, tp hold dlu la....kasi dia pndai ckit lg bru bez kot....



Klu uols prasan, kt dinding tu ade bekas tasneem buat lakaran
2 sbelum bli drawing board kt dia...
Now dh xbagi dia pegang pen@pensel
Kasi pen drawing dia tu je....
Pen tu akn melekat klu mnulis ats board dia
Tp klu conteng2 kt lain memang xde kesan...
So, now tasneem dh thu mna tempat dia nk menconteng n mlukis bagai
Hehehe....
       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...