Wednesday, May 29, 2013

Header baru Baiduri

ok dh lama sbnarnye nk tukar header baiduri ni..... sjak awal tahun 2013 lagi niatnye.... tp xksmpaian.... n skrg aku rasa dh smpai masa kot utk aku tukar header baiduri ni.... buat sndiri je comot2..... nti2 klu ade idea lg, myb tukar lagi.....ngeeeeee

ni header lama aku:

xde transparent.... upload je pic....hehe


ni plak header testing:

ini aku try wat smlm...

horaipe....ini yg barunye... sesaje try nk wat transparent.... tgk yg uols lawa la plak wat transparent kan.... aku pon xnk ketinggalan....hehe....


simple2 ajo....
 hmm, baru la rasa ade perabot baru ckit kt blog aku ni....hehe

ada mama, ada papa n wajib ada tasneem (^___^)

 

testing....

nk wat jgk header transparent.... huhu.... so, saje try la terer ke x aku ni....waaaa

 

Tuesday, May 28, 2013

1 tahun suda.....

fuh.... bnyak citer yg aku nk kongsi pasal tasneem minggu lepas..... tp xdan nk konker lappy coz hubby aku cuti smnggu utk habiskan cuti dia yg thn lepas.... syok ok hubby cuti smnggu....haha.... tp tu la, penat ckit.... ala, ckit je penatnye.... klu hubby aku ade kt umah memang aku xsempat nk ngadap dpn lappy.... boley curi2 ngadap time hubby aku mandi o smyg je... selebihnye aku pinjam ipad tasneem je la klu nk cek fb o bw.... nk hapdet blog guna ipad xde makna laaaa.....huhu

ok, jom sambung citer tasneem.... puteri sulong kami tu dh masuk 1 tahun 26 mei baru ni.... haaaaa..... dh stahun.... pejam-celik..... dh xbaby lg ko nak.... igtkan nk sambut kami 3 branak je bezday tasneem... tp hubby nk wat jgk jamuan kecik2.... so, buat la jgk kt umah MIL.... mintak tlg MIL skali buatkan pulut kuning.... huhu.... jom kasi gambar la bercerita..... syok ckit....heee



ni sbelom balik umah tok (MIL), main2 ngn papa dulu dlm playroom dia... smntara mama ngemas2 siap...

 haha....cantek x? eh, salah soklan....comot x?
ni dekorasi dari mama n papa tasneem
khas utkmu anakku =)
tasneem sgt suker mkn buah stawberry ye... 
lagi2 yg masam.... klu yg manis dia kureng....eh..

ok, ni plak kek syarat je... utk spupu2 tasneem
tasneem xleh nk ngap lg kek ni.... manis anakku...

banner yg mama sndiri tungkus-lumus buat
simple-mimper je....
 bezday gurl yg cuak coz sume org pandang dia time ni
tasneem cebik muka time ni, so mama pon tnya mana dhiya tasneem?
terus angkat tgn.... mama pon snap ler..... hehe

sparuh spupu2 tasneem.....

tu diaaa.... gift from mama n papa
sparuh la plak papa snap pic kuda tu....
memandangkan tasneem bru nk cekap jln2 kan, 
so kuda rotan ni boley bantu tasneem utk ajar seimbangkan badan ngn lebih baik lg...
cayok anakku.....

secebis doa utk ank mama n ank papa...

Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya. Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
tasneem adalah amanah yg amat beharga buat mama n papa.... smoga tasneem mampu membawa kami ke syurga Allah kelak.... ameeenn....


Wednesday, May 15, 2013

Tasneem baLik gaNu

seminggu sblom tarikh mngundi aku balik gaNu.... 2 3 hari sbelom tu mak aku pengsan, cuak ok... mak aku xpenah2 pengsan... tp ye la, sakit xmngenal usia.... tambah plak mak aku dh pon b'usia 63 tahun.... mcm2 pyakit boleh singgah.... tp alhmdllah mak aku skrg b'tambah chat....cuma masih xlarat.... aku mampu duk 2 mnggu je kt sana utk jaga mak aku.... slebihnye hope abg sulong aku pantau2 la memandangkan dia memang tinggal sebumbung ngn mak aku.... kepulangan aku menceriakan ckit mak aku coz dpt main ngn cucu dia ni..... dekat smnggu jgk tasneem nk biasakan diri dia kt sana.... tambah plak papa dia juz p antar je 2 mlm.... rindu kt papa lagi.... tp lama2 dia ok jgk ngn tok dia.... cuma ngn pak Long dia je smpai hari nak balik kedah pon tasneem xmau ngn pak Long dia..... huhu.... mcm pak Long bela ghost plak.... 

 sonok jgk balik umah mak sndiri lama2.... paling lama duk time b'pantangkan tasneem ri tu.... pastu balik sana 2 3 mlm je.... balik pon 2 3 bulan skali.... huhu.... nasib la dh jodoh ngn org utara.... tu pon kira alhmdllah jgk hubby aku masih tolerate ye dak? syukur ngn apa yg Allh bagi pinjam.... apa pon aku doakan mak aku sntiasa chat n dipanjangkn usia utk trus b'ibadah kpd-Nya.... 

sonok2 jgk.... tp minda aku cam black out ckit pasal dunia luar kt sana.... xde tenet ko.... bagus jgk, leh aku tumpukan sepenuhnye kt mak n tasneem....hehe... klu dlu pkai broadband boley le hangkut pi mai-pi mai.... skrg dh pkai p14g, xde berangkut ler.... ok, spanjang duk ganu dh bnyak prkara baru tasneem dpt... yg paling special is tasneem dh bley jalan lesen P.... di usia 11 bulan tasneem dh bley jln (^_^), gud job my gurL.... pastu gigi ats tumbuh lg sbatang, total is 4 btg gigi di usia 11 bulan...huhu.... then, dh pndai wat isyarat babai.... lagi, pandai pnggiL ayam....haha.... n paling bez bila tnya 'mana dhiya tasneem?' otomatik tasneem angkat tangan n senyum smpai ke tlinga.... comey gilew....hehe..... em, 1 g bila suh sayang(cium) mama..... tasneem akn hulur pipi dia....haha.... ptutnye aku yg hulur pipi suh dia cium.... 

ok, nk tempek ckit gambar budak yg riang-ria bru dpt kaki nim....















haha....balas dendam ckit coz lama xhapdet blog kannnn..... so, tempek gambar bnyak la ckit.... gambar paling mahal adalah yg last skaLi....hehe.... jgn marah ye my tasneem... natural punye bru bngun tido, smentara tnggu bubur nasi masak.... mama kasi mkn buah jambu dlu.... ala, tasneem bukan mkn sgt pon... b'kenan dek krana warna merahnye ajo kannnn....

hmm....dh balik sg.petani ni rindu plak kt mak aku.... klu panjang umur n murah rzeki raya ni plak la balik sana kot....huk2...

i love u mak!!! sLamat hari IBU....mmmuuuaaahhhssss....

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...