Tuesday, March 26, 2013

MY TASNEEM

DHIYA TASNEEM BINTI DZUL HELMI

KKKIKK
26 MEI 2012
3 PM
3.1 KG
53 CM




























4.1 KG
57 CM

5.1 KG
59 CM


5.8 KG
59 CM


6.2 KG
64 CM


6.6 KG
69 CM


7.2 KG
69 CM



7.8 KG
71 CM


Tuesday, March 12, 2013

Tasneem rindu papa...

em, dh 2 hari papa duk kL...ade 2 hari lagi baru balik cni... huhu, ni la kursus paling lama rasanye, biasa paling lama pon 2 malam jer papa g... hehe...mcm kena tukor je tajuk n3 'mama rindu papa'... itu yg sebenor2nye.... tasneem rilek je xde pape... cuma time nk tido mlm je mcm duk jenguk2 cari papa dia....  tp al-hmdulillah tasneem skrg dh kembali kpd tasneem yg asal..... tasneem yg xkuat ragam n dh boley main srg2 time mama masak, mandi, smyg @ wat kje umah la.... asalkan dia tahu mama duk kt mana xpe la, dia dh boley wat hal sndiri.... tinggal aku je yg nk kena pantau aktiviti dia... bukan leh pecaye sgt, snyap2 kang tiba2 meraung.... em, sejak2 dh boley meniti ni asyik terbalik ajo kerojenye.... terduduk ckit2 ok la, tp kadang2 terbalik terhantuk kepala itu yg aku seriau.... rasa mcm xnak wat pape, nk bertempek je ngn tasneem.... aku skrg pon dh slow menjahit.... tiba2 aku terpikir takut terlepas pandang ngn perkembangan tasneem.... tgk2 ank dh besar, rugi tuuuuuu.... aku rasa mcm nak menikmati masa ngn tasneem skrg.... aku takut mnyesal di kemudian hari.... tasneem, mama sayang tasneem.... tiap2 hari mama nak main ngn tasneem n dgr tasneem gelak.... sgt sronok bila melihat ank membalas senyuman kita kan? rasa rindu plak kt tasneem.... hehe.... tasneem ade je, ngah tido tu.... 


mama sayang tasneem sgt2 <3


papa slalu call tnye tasneem meragam x? hehe.... tasneem baik sgt yang.... dh xnangis2 mcm time tumbuh gigi baru2 ni... sgt ceria... mama nk siapkan spasang dua lagi baju org n pasni mama igt nk stop amik tempahan.... mama nk tumpukan sepenuhnye perhatian kt tasneem.... mama sayang tasneem, terasa bersalah klu tgk tasneem main srg2.... sgt kesian hokey ank ko mengagah srg2, sembang srg2....oh, anakku....pasni mama xkan biarkan tasneem main srg2 lagi yer syg..... tasneem ank yg baik.... membesar la ngn sihat ye syg....


cepat2 la hri jumaat.... xsabar nk jumpe papa ^_^


 

Friday, March 8, 2013

al-kisah tupperware

hmmm.... sblom2 ni aku agak terkilan ckit coz IKEA xde kat sg.petani ni....huhu....jeles hokey nengok uols menyoping kt sana... nak beli online pon xleh jgk... b'tambah2 jeles aku....hehe....boley ke gitu? tp xde la smpai tahap meroyan... ala, aku bukan nk beli ape pon, food storage je pon... klu ikutkan kt supermarket lain pon belambak.... tp terkenan jgk yg IKEA pnya....huwaaaaa..... nk wat camano? al-kisahnye redho aje la... aku nak cari set tupperware yg bnyak n murah tu... susah nk jumpe tau.... hari tu aku ade la tgk dlm katalog LENO ade la set tuppeware yg aku nak tu, harege pon belas2 inggit je... tp malangnye aku terlepas tarikh promosi tersebut... redholah di situ.... baru2 ni p tesco, eh ade plak set yg mcm aku nak tu... rm16.90=11pcs... ok la dari xde kannnn.... punya la tamak amik 2 set....


w/pon dlm diri masih inginkan yg mcm IKEA pnya,
dpt yg mcm ni pon kira ok jgk la...dr xde lgsung...

tp yg buat aku sgt2 keciwa skali lagiiiiiiiii......esknye elok je katalog LENO smpai depan umah, n set tupperware ade promosi.... rm18.90=20pcs.... waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kejam.... aku baru je beli 2 set kemaren... tunjuk kt hubby aku katalog tu ngn harapan dia kata 'jom p beli'.... tp malangnye ayat yg t'kuar dr hubby aku 'org tamak slalu rugi'...... huhu... patut ke? memang pon, klu aku beli 1 set je kt tesco konpem2 aku dah boley kebas yg kt LENO tu.... sedih hokey... xdapet mak nk nolong.... redho lah skali lagi.....huk2

wajah terbaru esbok aku

sblom ni klu bukak esbok aku akn nampak plastik je.... sume benda aku main bungkus dlm plastik.... semak hokey... ni kira ok la ckit w/pon plastik masih ado....hehe (nk sedapkan hati sndiri je)... em, w/pon aku simpan dlm tupperware, tp aku lapik ngn ketas surat kabar lama yek... utk elakkan berair...  erk, tiba2 je aku rasa mcm nk esbok yg lebih besaq dr ni....huuuuu.... mngarut dah....

 

Thursday, March 7, 2013

Pure Marine Collagen

hehe... aku pon nak menorai jgk... al-maklum la da masuk 3 series thn ni.... so, kna la b'siap sedia... utk sape? utk diri-sendiri n family tercinta la... akhir2 ni tapak kaki aku mcm kering n nak merekah je.... ngeri hokey.. perasan jgk kulit aku mcm kering ajo....ish, berganda2 ngerinye.... pompuan camni la, fobia ngn kedutan....huhu.... so, utk mengurangkan ckit gundah-gulana aku ni, aku nk try la amik apa2 yg boley membantu mngembalikan zaman remaja kannnn.... eceh....n dah ramai plak aku nengok yg mnggunakan Pure Marine Collagen (PMC) ni, so torai2 la beli... beli online je sonang, mnggu lepas da sampai... n baru 2 3 hari ni aku menelan....huhu

haruslah amik gred AAA
coz harege pon xjauh beza sgt...

ini yg baru siap rebus utk disimpan dlm esbok...

alhamdulillah...xde la teruk sgt rasanye klu +
ngn air sunquick... masih boley ditelan =)

alhmdulillah gak tekak aku boley terima... klu x, sia2 je kna sindir ngn mr.hubby....huuuu.... kesannye? err....masih dlm proses menerai.... xtahu la.... mintak2 la serasi ngn aku.... ameen... so, misi skrg nk abeskan PMC ni camana la hasilnye nti ek....


 

Wednesday, March 6, 2013

wood toy

hoyey... 1 barang mainan tasneem da sampai kul 9.30 tdi...tQ bebanyak aty (^_^) sampai2 terus bukak ngn rakus n bagi kt tasneem... heeee


ok, sesi berkenalan dulu...
telek-menelek apakah benda ini?



pastu da dpt tunjuk-ajar dr mama 
camana cara gunanye...
baru la tahu ckit2, 0o....cenggini.... horaipe2 mama!

hehe....comey plak jemari halus tasneem duk pegang benda-alah yg warna-warni kecik2 tu....geram aku nengok....huhu... tp kejap ajo mainnye coz waktu tido da pon tiba... mula la membebai bila da ngntok.... so, kasi tido dulu la.... nti da bngun sambung main ye syg (^_^) mmmmuuuuaahhhhhsssss......

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...