Thursday, September 27, 2012

Happy Bezday 2 me part two...

erk...ade part two plak? mcm la ade org nk bace sgt...ehehe....sesaje aku nk tempek gambar utk memorial aku sndiri nti...mana tau dh tua2 nti, memori dh ilang...skurang2nye t'catit jgak la dlm 'salam bicara hidupku' ini....ngeee
 bezday kek aku...kek coklat yg simple, aku shuke =)
*secret resepi tutup pd hari t'sebut, klu x dpt la merasa cheese kek agoknye...

 aku n hubby je la yg mkn, tasneem lena time ni...syok la boley b'chinta
sambil mkn kek...ehehe
gambo bezday gurl xdop dlm ni coz lom mandi lg....huhu

 dan kad utk thn 2012 usia aku yg ke-29 tahun

 

Sunday, September 23, 2012

Happy Bezday to me (^___^)

sweet-29...hehe, sweet lagi ker...? lagi stahun xde angka 2 dh...huhu....namun ku tetap redha n sedar diri, insyallah =)... hari ni bezday mama tp tasneem ade date g kinik utk timbang 4 bulan n jmpa dktor... so, xkemana la ri ni melainkan ke kinik ajo... em, sempat x g renew lesen mama ek? dh lama mati nih... klu ikutkan tarikh dh cun ri ni... tgk keadaan...

em, check it out present dr papa....ngeeeee

'Tag Heuer'...tQ papa, mmmmuuuaaahhhhsss2x (^_^)

 

Wednesday, September 19, 2012

Hari Malaysia bagi Tasneem...

hehe...apa la yg tasneem tahu pasal 'Hari Malaysia'...papa je yg happy ckit coz dpt cuti 3 hari minggu ni =)... alang2 dh cuti tu, so papa nk bawak mama jln2 la... xplan pon nk p Padang Besar hari Sabtu baru ni, tp xtau nk g mana so pegi la Padang besar...ajak skali MIL ngn tok... sbelom smpai dlm kepala otak aku cam dh memikir la amende yg nk dibeli plus cuci2 mata ngn barangan dapur kan... tp smuanye xde makna bila tasneem meragam, oh anakku...huhu... aku pon heran apa yg xkena ngn tasneem...smpai je sana trus masukkan dlm carrier bag, papa yg bawak... tp bru je nk start round bangunan bwah tasneem pon start test2 suara...makin dipujuk makin kuat vokal bukan sekadar rupanye....oh, sgt cedey... sudahnye aku duk lam kete je ngn tasneem, MIL dh jln2 ngn tok... t'paksa la hubby aku jln srg2, katanye nk cari kasut sukan utk main badminton... tp sudahnye xt'beli... xreti jln srg2 katanye....huwaaaaa.... aku lak sempat rembat sebiji kuali, sebiji periuk n 2 bilah pisau je... cuci mata? oh, smua tidak b'makna lagi.... agaknye tasneem xcukup tido agaknye.... shari sbelum cuti tu memang tasneem xtido siang, malam pon susah benor dia nk lelap.... aku agak je la sbb tasneem xpenah meragam camtu... time balik lena je dia smapi umah MIL, smpai umah kami..uhuuu...

 bergambo lam kete je....waaa....xpatot...

duk lam kete ok plak cik tasneem...xkan jakun tgk org ramai kot...
sbelom ni bawak g pasar, g market ok je...
dh besau agaknye ank mama ni...hehe


hari ahad plak (Hari Malaysia) kami ke Penang... ada jemputan makan2 kt umah Mida (adik mira biras aku)... sbelom pegi aku dh kasi tasneem tido kaw2 punya...hehe... smpai je umah mida alhmdllah tasneem xmeragam, ko pas la kat sesape pon dia ok je... aku suke-aku suke =)... sempat la jgk aku b'cinta ngn hubby time makan....ngeeee.... tp dh dekat2 ptg2 baru tasneem start test suaranye, ngntok la tu.... 1 flat ko dngar suara cik tasneem...adussss.... t'paksa bawak round2 jap ngn kete bru snyap... sbelom balik sempat lagi singgah  kt Queensbay, tp memang kejap je la coz tasneem nk tido...huhu...

 tasneem kena paksa w/pon ngantok... ksian ko nak...

 kondisi mama yg 45% tidak t'urus...haha

 w/pon aku rasa comot...tetap jgk nk b'gamb0....hehe

 tasneem dh pandang camera =)...

 naseb ko la nak...dtg baju lain, balik baju lain 
coz poo poo bnyak smpai kna baju...huhu

 nk suh org amik la ni...

 tasneem n papa

 yey...tasneem tgk camera lagi....tp mata papa cam nk lena...oh...

 sembang2 sat, sambil cuci mato

ok, tasneem dh start gelisah...nk sambung tito lagi la tu...

hari isnin lak duk umah je...papa tolong vacum dlm bilik ngn ruang tamu...tQ papa =)... hmm...mcm2 ragam tasneem... agaknye nk b'alih bulan lg...nk masuk 4 bulan dh ank mama (^_^)... kamu smakin besar nak... smoga trus sihat ye sayang.....mmmuuuuaaahhhssss......................


  

Wednesday, September 12, 2012

1st step of Tasneem

alhamdllah...tahniah sayangku kamu dh bleh mniarap sndiri... 3 bulan 2 minggu n 3 hari tasneem dh bleh meniarap sndiri, dh bnyak hari dia cuba b'golek sndiri tp asyik t'sngkut kt bahu je... tp pagi ni aku letak je depan tv, trus tasneem golek2 n telangkup...hehe.. sbenarnye smalam time aku mnyusu dia kul 12 lebih tiba2 tasneem muntah susu ngn bnyak, habis kna baju...kbtulan plak dia poo poo... so, aku nk tukarkan baju n lampin dia skali... time tukarkan lampin 2 la tasneem duk golek2 n telangkup meniarap... syok agaknye dh bleh meniarap sndiri asyik nk b'golek ajo.... tp tasneem xleh duk meniarap lama2, sesak dada je aku tgk....huhu.... kesimpulannye xleh biarkan tasneem meniarap lama2...

 hoyey2....dis is 1st step kamu sayang.... mama sgt suka tgk p'kembangan kamu
go tasneem go!
 muka baru bngun tido... hidung masih merah kna kiss ngn cik nyamuk kmaren...

sonok kan tgk ank m'besar depan mata... nampak mcm hal kecik je, tp tasneem is puteri sulong kami so aku terasa amat teruja bila tgk perubahan n perkembangan tasneem.... smoga kamu trus maju anakku (^_^)... mama xsabar nk tgk tasneem leh duduk plak, nti bleh mama pakaikan bapron yg mama jahit utk kamu...hehe

 

Tuesday, September 4, 2012

Tasneem berpicnic...

baru je minggu lepas bawak tasneem p Pantai Merdeka, hari sabtu baru2 ni bawak p lagi.. tp p skali ngn tokma tasneem, cu, makngah n pakngah tasneem & qaseh n sofiya... sesaje jenjalan ala2 picnic gitu...










sonok bawak ank jenjalan... tp tasneem kecik lg, bukan dia tau pape pon...hehe... cepat la tasneem leh jalan, papa nk bawak mandi-manda lak... mama pon tingin ni...eheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...