Thursday, May 24, 2012

My baby Progress

hmm...abis je ri ni genap la 40 minggu baby duk lam perut mama ni.... mcm makin sronok plak baby kt dlm ek, lgsung xda tanda2 nk kuar... juz perut mama je ngeras2, 2pon akhir2 ni ngeras pon cam xkerap sgt... patutnye makin hujung2 ni makin kerap kan.... minggu depan last utk mama rasa moment baby kt dlm prut mama ni, klu xsakit jgak nk b'salin t'paksa la mama merasa sakit induce yg org duk cakap sakit2 tu....huhu... nk wat camana syg, mama redha je...yg penting mama n papa nk jmpa ngn kamu buah hati kami....

spatutnye hujung2 ni aku kena bnyakkan jln2 utk merangsang pembukaan rahim kan...tp 2 la, en.hubby kje so sape yg nk bawak aku jenjalan... aku nk kuar sensorang memang hubby xbagi r.... sudahnye melepak je kt umah.... bila kt umah aku jadi manja kededek la... xdanye nk paksa diri wat kje umah itu n ini.... penat ckit, duduk.... penat duduk, baring plak... hehe... so, baby aku pon makin syok la duk kt dlm kot...huuuu.....em, sab0w je la.... xpe la, klu 9 bulan aku bleh tnggu nikan plak sminggu je lg.... 

tp apa yg aku risaukan bukan sebab baby ni lambat kuar ke apa, tp hubby aku... cuti dia t'paksa dibekukan smnggu start 1 - 10hb Jun.....arghhhhhh......sesangat stress bila memikirkan duk umah MIL tanpa hubby dlm keadaan b'pantang....... aku cuba utk xnak fikir sgt p'kara ni, dekat2 nk deliver ni kan tetiba naik lak tekanan aku..... tp serius sdikit t'tekan, bukan aku xbiasa kt umah MIL... tp aku xleh nk bayangkan dlm keadaan b'pantang mnggu pertama opkos aku xleh nk watpe lgsung kan.... nk ke toilet camana? ngn adik2 lelaki hubby aku kt umah 2, MIL aku pon kje xkan dia nk cuti smnggu mngadap aku, biras aku lak ade ank kecik jgak yg sulong 3thn n yg bongsu bru je 6 bulan.... xkan aku nk m'harap kt tok, tok dh tua....ksian la plak kan..... waaaaaaa.......hakikatnye aku segan nk duk umah MIL time pantang nti..... nk mintak hubby antar balik ganu awl2 stakat mimpi je la aku...... huuuuuu.... mak aku plak memang xleh nk terbang la dr ganu nu mai kedah....juz tngggu aku balik ganu je..... aku kena kuat, klu xkuat bleh meroyan rasanye...... Allahu Akbar....



 

Tuesday, May 8, 2012

Menanti Detik

bismillah.... hmm, dh dekat ngn 38 mnggu dh....tp belum ada tanda2 lg cam baby nk kuar....huhu....aku makin terasa n makin mngerti apa itu maksud 'penantian 1 penyeksaan'... ni la dia....aduyai... dlu aku jarang duk belek2 baju2 baby yg dh beli n siap kemas sume dh 2... tp 2 3 hari ni, jap2 belek tilam baby, jap2 belek barang2 baby, jap2 belek baju2 dia.... huuuuuu....baby, kuar la cepat2 syg.... mama n papa rindu sesangat dh nk jmpa ngn kamu... 

 hari ahad baru ni check up mcm biasa kt KK n kt kinik dr.Ram.... yg paling bez check kt KK Hb aku naik smpai 12.7....hip2 h0ray!! sbelum ni takat2 11 je... bukan ape, ngeri aku dengor citer Hb low time nk diliver ni...ade yg tumpah darah smpai kna sumbat ngn tisu kt dlm 2 pastu kna korek2 lg.....eiiiii...mintak jauh la.... harap2 Hb aku mntain 12> smpai baby kuar nti....ameeennnn..... 

 tp yg xbeznye plak time check kt kinik dr.Ram masa scan kdudukan baby tidak seberapa bag0sss.....huhu....mukanye mngadap ke atas.... huhu... hubby aku slalu ckap2 ngn baby suh pusing muka ngadap bawah.... tp aku xbrani dh nk suh baby main pusing2, aku dh bleh rasa dia pon dh sempit duk kt dlm ni.... nti main pusing2 kan terbelit ngn tali pusat camana? nauzubillah....mintak jauh la Ya Allah..... aku redha je walau ngn cara mana skali pon baby aku kuar nti, yg penting dia slamat.... 2 je yg aku nak....

pep0n, aku harap aku akan bersalin dlm masa smnggu lg....insyallah....
 

Tuesday, May 1, 2012

9 bulan ++ suda

Alhamdulilah... da msuk 9 bulan 4 hari ri ni... ckit lg nk tnggu hari je baby kuar.... sgt2 xsabar, kalu bleh nk je baby kuar skrg...ngeee.... tp stakat ni xde tanda2 lg baby nk kuar cepat2.... pinggang n blakang xde rasa sakit2 lg... cuma perut kerap mngeras je, n kadang2 cam period pain pon ade gak...tp 2pon kjap2... pergerakkan baby pon makin slow...sgt2 smooth je...hehe.... sonok tol bila baby wat ombak rindu skrg ni, cam main2 je... da sempit sgt la 2 kt dlm agaknye.... kalu da sempit baby kuar la cepat2 yunk...kt luar ni xsempit tau, bez sesangat...lagi2 bleh jumpa ngn mama n papa (^_^)... 

pergerakkan aku pon agak slow skrg... nak2 kalu nk bngun pagi2, huih....amat la.... (xtau nk gtau camana---mommies msti leh bayangkan...huhu)... hubby aku plak dh bnyak kali ckap "kesian kt u.." huhu....xpe la yunk, demi baby i rela jalan mcm penguin... lgpon 2 3 minggu je lagi...insyallah... 

juz 4 u baby (^_^)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...