Sunday, July 31, 2011

Ramadhan 1432-H

Alhamdulillah.....kita masih berkesempatan merasai ramadahan tahun ni, insyAllah..... terima kasih Allah, tahun ni tahun ke-2 aku mnyambut ramadhan sbgai seorg isteri....smoga tahun depan aku sambut ramadhan sbgai seorg ibu plak....hehe....aminnnn....... ingatkan bulan pose ni nk rest la ckit dr jahit-m'jahit ni....tp xde maknanye.....ade 15 pasang lebih lg duk tunggu2 bila la aku nk start potong n jahit..... sbnarnye aku bru je balik dr umah mak aku kt dungun, so smnggu jgk la aku cuti m'jahit ni....myb esk aku akn start smula keroje2 m'jahit aku ni.....guane gamok la esk, mklum la dh pose kan.....mintak2 aku ok je........

nway, kpd uols aku ucapkan slmat mnjalani ibadah pose sumenye yek yg b'agama Islam....smoga ibadah kita m'dapat berkat (^_^)......n sama2 la kita mngejar pahala di bulan yg mulia ini...piss 2 all....

sumber pic: cik g0ogle



Friday, July 8, 2011

Koleksi Raya lagi.....


Salam...n slamat hari jumaat sume....jom cuci2 mata ckit ri ni.....aku bru je siapkan spsang baju rya custmer aku yg tgh mngandung....due dia lpas raya, so opkos tyme raya ngah sarat kan......
ok, aku buat smple je...ikut khendak tuan empunye baju ni la.....leher nak bulat, letak zip smbunyi n kt tgn letak benang elastic 2 line jer.....cumanye aku tambah ckit taruk tali utk ikat kt blakang....bru ok ckit kan?

 
 aku xde patung nak kasi sarung baju ni, so aku amik je model bidang terjun.....so, mcm ni la rupe bila dipakai....(abaikan model bidang terjun t'sebut....hahaha)

 okeh, ni plak baju kurung pesok buluh....ade yg xtau ke pesok buluh camane? same je mcm baju kurung biasa, bezanye kikik xde yek....so, baju ni akn mnampakkan body ckit....1 lg atas p'mintaan tuan empunye....dia nak leher mazuin....haa, mcm dlm gmbar kt atas ni la lehernye.....

 ni baju kurung biasa, tp tuan empunye nak kain kipas (susun blakang)....klu org kedah panggil kain senyum....hehe...aku pon nak t'senyum ni =).......ops, tang tgn xsiap lg, nak taruk benang elastic....on progress yek....

 ni plak baju melayu dewasa leher baju kurung......dah siap, cumanye tang leher aku ngah jahit tulang belut......leceh ckit, tp b'baloi klu siap.....so, yg ni pon on progress.....hik2

 haa....yg ni baju melayu leher teluk belanga kanak2 umuq 7 thun.....ibunye mintak taruk getah je kat pinggang, n ade poket la......3 pasang sume skali coz 3 badik.....dah siap sume, tp......lubang butang baju belom ditebuk....eheeeee......

ni pon baju kurung pesok buluh jgk.....leher biasa.......

hmm.....ade bnyak pasang lg baju2 raya yg nak kena siapkan..... suke3..... hobi aku kan menjahit, so smbil2 masak, smbil2 tgk tv, smbil2 mkn ais krim, smbil2 borak ngn hubby pon aku bleh m'jahit.......no tnsion2(^_^).... hope impiana aku t'capai 1 hari nti....tungguuuuuuu..............ewahh.....hehe

Wednesday, July 6, 2011

KEDAH

hmm....nmpaknye mcm dh b'sawang blog aku nih.....lame plak kali ni xpost n3....xdan nk curik2 mase dh skrg, tempahan dh makin bnyak....alhamdulillah.....suke3....hehe....tp ri ni aku xkire, nk post jgk n3...nk kemas2 ckit blog...nk blas knjungan, nk mlawat.....nk komen....nk b'tegur-sapa.....dan mcm2 nak lg.....ngeh3....

okeh, jom layan gmbar ckit....hehe....jgn marah.....

 nape aku masukkan gmbar sawah bendang ni? sori yek....ni la pemandangan yg paling paling paling aku suke skali.....bertuahnye aku dpat knal negeri kedah.....w/pun aku anak jati dr negeri penyu b'telur tp aku rase aku dh jatuh cintan ngn ngeri kedah ni......skrang adalah musim padi tgh hijau, so tiap kali balik umah mertua di hujung minggu memang wajib akan melalui sawah2 bendang......ya Allah, cantik gilew......subhanallah........

 aku ingat lagi 1st time smpai kat kedah time 2 aku couple lg ngn hubby aku....xberkelip aku duk tgk sawah padi....hubby aku smpai naik heran..'xpenah tgk sawah padi ke yang?' hehe....aku renyih je......(dlm hti) 'memang penah tgk....tp xla seluas mata memandang mcm ni'.......huhu......

 tiap kali lalu kot kwsan bendang hubby aku akn p'lahankn kete.....opkos he know me, aku kan suke tgk hijau2 ni.....so aku xkan lpaskan pluang.....smpai bile2 pon aku xkan puas ngn pmandangan ni.....tQ Allah.......cume 1 je lg aku tingin n hubby xpenah lg bwak aku.....hehe....naik ats batas....tingin sgt weh.....w/pon sawah padi ade btul2 depan umah mak mertua aku, hubby xbwak pon aku naik ats batas......w/pon bnyak kali dh aku request....waaaaaa............

 ni saje gedik2....ptg sabtu baru ni hubby bwak aku ronda2 kt ats jambatan Pulau Bunting.....tempat yg rmai org memancing......dekat je ngn umah mertua....puas tul hati aku hari 2, coz spanjang p'jalanan juz lalu kot sawah padi je.....hehe....hubby kate waktu padi hijau memang lame b'banding waktu padi kuning......so, bile padi dh mula hijau.....dimana2 pon aku nmpak hijauuuuuuuu je......ehehe...

 ni atas jmbatan Pulau Bunting......sonok dpt merendek ngn hubby aku....keh3......jgn marah, iklan je ni....

aku ke ni? hehe.....


horaipe....aku xsuke taip n3 pnjang2.....uols yg nk tgk sawah bendang dtg la ke ngeri Kedah yek.......uols yg dh b'asal dr Kedah plak, b'syukur laa......aminn (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...