Monday, March 28, 2011

Phuket lagi...

em, ri ni aku nk msukan gmbar2 hubby aku time die g phuket bru2 ni....mcm syok je tgk gmbar2 die n da geng kt sana....huuu....bile la ku bleh smpai lak....insyallah klu ade rejeki, hehe =).....
my hero...ahaks....

hubby aku memang susah nk cenyum yek....huuu

with krew2 bank rakyat...........

amik gmbar sndirik memang xkn cenyum......

kalau la aku bleh mandi jgk kt pntai ni....wah......angan2 je la.....

ngn krew bank rakyat lagi.....

em, bendera ape ntah 2....

1st aku tgk gmbar ni aku gelak....ahaha, mandi pn pkai rayban jgk? xnmpak la yang.....(hubby aku memang rabun jauh yg agak la jgk, n rayban die pn tempah khas kasi taruk power......klu x, xleh pkai....huhu)
hmmmm....ckit dh la kasi tnjuk gmbar hubby....letak bnyak2 pn xde gmbar aku jgk....hehe.....em, myb 8hb april aku n hubby ke cameron higlands plak.......aku dh boring p sane sbnarnye, tp hubby dh book rumah rehat.....so, tgk le camane....huhu.....klu dpt g pulau redang ke, pulau perhentian ke....bez gak kn.....xpenah smpai lg even aku sndiri org ganu.....waaaaaaa

Sunday, March 20, 2011

Phuket.....

hari ni msuk hari ke-4 dh hubby aku kt Phuket....n aku plak msuk hari ke-6 dh kt umah mak aku kt dungun ni....rindunye kt hubby....padan ngn muka aku, sape suh tak byar ptptn...dh kna blacklist takleh g mlancong...huhu....tp, bukan niat aku tak nak byar sbnarnye.....memang niat kt hati nk byar, tp smpai skrg aku takde rzeki nk dpt kje tetap.....sblum ni pn dpt kje kntrak je....kntrak 6 bulan, kntrak stahun....kntrak sthun stngah.....hmm, takpe la, stakat ni je dlu rzeki aku.......aku yakin pasni insyallah ade lg =)....think +ve k.....anyway, hope hubby bli ole2 yg bnyak utk aku....kih3.....sape suh tak ajak aku...eheee.......takde la...suami mne taknak ajak istri dia p mlancong skali kn...opkos la hubby aku nk ajak sgt2...ntah la thun ni tak smpat lg, insyallah thun depan katenye.......hehe.........

image by google...... Krabi, Phuket.....
time aku taip entri ni, hubby aku on da way nk p Pantai Krabi...bru je die cll.....katenye nk snorkling.....nsib baik la hubby aku g sane bleh jgk cll aku n msg.....tak mcm die p Beijing thn lpas, nk msg susah......cll  plak skali dua je.....bukan pe, risau jgk kt tmpat org kn....hmm, tp esk hubby aku nk blik dh...yeayyyyy.......myb smpai mlm sok, n luse aku akn b'tolak balik sg.ptani....yess! rindu bangat sih sama hubby....huhu.....


Wednesday, March 9, 2011

Padang Besar, PerLis....

huu....dh lbih smnggu aku tak update blog n bw.....windu...huhuhu....sbnarnye hri kamis lpas aku balik umah mak kt dungun....pastu hri jumaat blik sg.ptani plak bwak mak aku....ada plan baaaaik punya....kih3....tp pnat giles wes....hari sabtu plak plan b'mula....plan ke Padang Besar, perlis....1st time nk ke sana rase teruje bangat, tu yg aku b'smngat blik amik mak aku.....so, hri sabtu kami pegi 2 buah kreta....kreta hubby n kreta aku....tok, mak mertua n adk2 ipar aku turut t'libat dlm plan ni.....klu lg rmai lg syok....hehe....t/hri bru smpai sane, jln2.....shoping2.....pnas gilew smpai sane...tp nseb bek padang besar ala2 pasar payang, kdai dlm bngunan.....tak la pnas kn....baju2 kt sane bg aku jauh lbih murah klu nk bnding ngn cni, kain pn elok jgk....mknanye baju murah kain elok.....tp tu la, dh bnyak, rambang biji mate la plak....smpai ape yg plan nk bli smpai tak t'beli...huhu......
dh abis pusing2 tu, time nk balik kami singgah la sat kt Gua Kelam....rmai gak org....kami bwak bekal n mkn kt sane....yg tak syoknye, tak bleh nk msuk dlm gua coz tgh renovate lampu ke hape ntah.....
bru smpai di Gua Kelam, dkt kul 4 dh....bru nk mkn nasi.....syok sgt duk pusing2 dlm padang besar...huhu
adik hubby aku yg bongsu.....adik ipar aku yg pmalu.....hehe....mcm kakak ipar dia ni la...kui3
mkn time....c kcik sblah aku tu dmam sbnarnye, time b'tolak elok je dia....tp smpai je kt padang besar trus dmam....ksian....
makan lagi...makan lagi.....
dh abis makan kot time ni.....
kami ler.....muka b'minyak ckit.....so, kne hitam putihkn....eheeeee
ni time blik dh....aku yg snap gmbar ladang tebu ni....tebu bru tanam, nmpak cam pkok padi plak dr jauh......Chuping ni kot.....aku fening2 ckit time blik....pnas...huuuuu
uols yg nk bli brg murah2 bleh le dtg Padang Besar ni......tp aku tak sempat nk pusing abis, kna pndai2 pilih kdai tau kt cni, coz ade kdai letak hrga lain2 w/pon brg yg same....

Wednesday, March 2, 2011

Mee Udang

sedapnye mee udang.....masih t'ngiang2 rasenye di hujung lidah....kih3....saje buat uols rase b'selera ckit dkt2 t/hari ni....hehe....kot2 la ade yg tgh t'cari2 menu utk msak t/hari kn =).....tp t/hari ni elok le masak nasi b'lauk....mee udang sesuwei ptg2 o mlm2 je....kn....sbnarnye ni kisah hri ahad bru ni...spatutnye hubby aku cuti hri ahd, hjung mnggu mcm bese la.....tp ntah le, bajet bulanan tak smpai, so kne p kje jgk la sekerat hari....dlm kul 2 hubby aku blik....time tu aku dh mkn nsi, lapar bangat...mne than klu nk tnggu hubby blik....die pn dh mkn kt luar jgk.....so, die blik kje solat zhor trus ajak kuar....jln2...pusing2....then ptg tu die bwk aku p mkn mee udang kt Pulau Sayak....hmm, aku rase uols jarang dgr kot Pulau Sayak....kt mne ek? tp, klu aku sebut Pantai Merdeka......uols penah dgr x? haa....abih2 pon bese dgr lagu Cinta D Pantai Merdeka kn....hehe.....Pulau sayak ni dekat2 la ngn Pantai Merdeka....klu dr bandar sg.ptani ade la dlm stngah jam lbih nk smpai sane....hadui....dum dam dum dam prut aku tau....dh smpai tu, oder ler.....tp....stngah jam lbih plak aku duk mnunggu.....fuh, pnuh ksbaran.....hubby aku oder megi udang....megi 2 mnit je kn klu msak.....so, die pnye smpai dlu la.....waaaa.....
tu dia megi udang....udang tak la bnyak....2 ekor je....
mintak permission aku dlu nk mkn ni....takleh tnggu lame2 nti megi kembang...huhu

zup zap zup zap.....dh licin.......tp mee udang aku tak smpai lg time ni......adus.....
aku agak 5 mnit lpas hubby aku abis mkan kot bru smpai mee udang aku......nseb baik la mee tu sdap....b'baloi la aku tnggu......aku balun smpai hbis jgk la....hubby ckp klu hbis nti bleh dtg lg....hehe.....sdap woo....uols mai la try....tp nk habaq ckit no....harage mee udang tu 8 hinggit 1 pnggang.....fuh! logik tak? hubby aku mkn megi udang, aku mkn mee udang, n teh o ais 2 = 16 hinggit sume skali.....hehehehehehe...... uols nk bwk fmily bajet lbih2 ckit ye.....tp mee udang Pulau Sayak memang sdap bangat..........


Tuesday, March 1, 2011

Gain 5...

hadoi.....ri ni bru bleh nk update entry kt blog aku ni.....dh top up maxis bru laju ckit line...klu x, sakit....huhu.... uols penah dgr x pasal produk dr.rozmey? aku agak uols bese dgr kot....habih2 pon jus mate 5 kn...? ala...produk nk slim2 tu la.....hehe....dh smnggu aku t0rai produk dr.rozmey.....tapi, bkn jus mate 5, sbaliknye....gain 5......eheeee........ni produk utk org yg terlalu kurus ler....macam aku ni.....BMI pon tak ballance, abnormal...huuuuu.......so, atas cadangan hubby aku....aku bli ler.....200 hinggit uols....hope b'baloi2 la....200 dh bleh bli mcm2 dh......stakat smnggu ni tak nmpak prubahan ape2 lg ler.....tgk ler aku habiskn dlu camane.....kmaren hubby siap tlg blikan penimbang.....bleh catat any kmajuan kn...kot2 la....kih3....
ni kotak gain 5....aku bli online, 2 hari bru smpai.......

bg yg t'lalu kurus n susah nk naik berat bdan tu, minum 2 pek gain 5 shari... (aku la tu)
aku tak sabar nak hbiskan produk ni.....had0i.....tak tahan aku rase die......erk...... cpat la habis....cpt la hbis.....huuuuuuu.........tp aku minum gain 5  ni ngn pnuh disiplin la.....nk tgk jadi ke tak kn.....produk ni tak sesuwei utk ibu2 yg preggy k.....dats y la sblum aku preggy ni, bleh la t0rai2 dlu......bagi body chantek utk hubby t'chinta kn (^_^)......
nti dh hbis aku guna gain 5 ni......aku update ek....kot2 la uols ade yg nak t0rai jgk....hehehe =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...